LITE HUNDHISTORIA

Jag började med hundar mycket tidigt! Vi hade en lapphund som var blandat med något annat hemma! När mina föräldrar jobbade skiftgång så var det jag som tog hand om valpningarna! Så intresset startade redan där.

Köpte en Sheltie först, men den blev alldeles för nervös och vi hade barn så det fungerade inte.

Köpte därefter min första Keeshond efter råd från Lillemor Andersson. Tyvärr fick den tiken hormonrubbningar så vi var tvungen avliva henne vid 2 1/2 års ålder.

Sedan kom då Morgonstjärnans Dorothea Fredrika ( Freddie kallad) in hos oss! Men henne hade vi 3 kullar!

I kull 1 var det bara en tikvalp Avasaxas Angelina The Queen

I kull 2 var det  Avasaxas Brutus Junius, Avasaxas Bona Dea och Avasaxas Bacchus Dionysos (bara gudanamn)

I kull 3 Var det Avasaxas Charlie Chaplin, Avasaxas Ceasar Et Tu, Avasaxas Camaro The Run och Avasaxas Celtic Boy.

Efter att tiken Bona Dea (Mitzi) fick sköldkörtelproblem, just när jag var tänkt börja avla på henne, så fick jag leta efter en ny tik!

Men den tiken jag då köpte in var för liten!  Så då var det ytterligare en ny tik som köptes in! Men hon röck, drog och slet så väldigt att ajg med mina ryggproblem insåg att jag var tvungen ha en mindre ras.

Hade då börjat få kontakt med Airi Gyllenstein, Sess Miros Kennel, ringde henne och frågade om hon ev hade någon tik som hon kunde tänka sig ha på foder!

Då kom Tinto's Zingoalla (Zingo), en japansk spets in hit! Henne hade vi i 3 år och hon är nu tillbaka hos Airi.

Hade genom henne även börjat få kontakt med Kin@ via utställningar och vi blev mycket goda vänner! Hade dessutom börjat bli väldigt intresserad av Tysk Mittelspitz och köpte då in en tik från Kin@ och deras kennel Jenkin's.